Volksmuziek groep 'Met Zak en AS' meer
Meer over 'Met Zak en As'

De naam 'Met Zak en As' is een verwijzing naar onze instrumenten. We spelen met twee soorten zakken, te weten de doedelzak en de trekzak. De as vindt u in de draailier, het wiel van de draailier kan immers slechts draaien wanneer dit van een as is voorzien. We zitten dus zeker niet in zak en as, integendeel: met veel plezier spelen we met Zak en As!

 
  In de afgelopen jaren speelde volksmuziekgroep 'Met Zak en As' bij historische feesten: in Rotterdam Delfshaven bij het festival 'Ketels op de Kade', in Burgh-Haemstede op de Burghse dag, in Losser bij het Breugheliaans Festijn, bij de Ambachten markt in Overveen, in de Bieslandse polder bij Delft op de Bieslandse dag. 'Met Zak en As' treedt ook regelmatig op bij besloten feesten en in tehuizen. We geven daar tekst en uitleg over de niet-alledaagse instrumenten waarop we spelen en brengen een vrolijk programma ten gehore.
 
 
De Leidse Folkclub Horus schreef in haar nieuwsbrief over het optreden tijdens haar jubileumprogramma: "Met Zak en As (...) liet horen dat onze traditionele Nederlandse folk net zo boeiend is als wat er allemaal uit het buitenland komt." 


 
 

Met Zak en As heeft opgetreden tijdens het kasteelfeest in Kessel. Het was bijzonder mooi weer en heel veel mensen waren naar dit geslaagde feest gekomen. De vesting werd zoals in vroeger dagen bestormd en er was een jaarmarkt waar allerhande waar gekocht kon worden.